The but(t) girl

Az élet receptje

2019. szeptember 05. - The but(t) girl

Az élet? Bájital-laboratórium, valóságillat-belengte boszorkánykonyha. Egy olyan hely, ahol jól kell tudni trükközni mindennel: összetevőkkel, idővel, a romok eltakarításával, és nem kevés rutin is kell hozzá. Sok-sok megtapasztalás, odakozmált álmok, kukában landolt félkész remekművek - ezek is mind-mind.

 

Hol is kezdjük? A berendezés többé-kevésbé adott (bár mindig lehet csinosítgatni), úgyhogy a nagybevásárlásnál... Lista, az mindenképp kell, de merj egy huszárvágással elemeket lehúzni, vagy épp impulzusvásárolni. Menj be minél több boltba! Ne alkudj meg, de vegyél példát az egyik hipermarket gyümölcs-stratégiájáról: a külcsín egy dolog, de a belbecset nézd, mert megtévesztő lehet egy-egy szépséghiba.

 

Kóstolgass, ízleld meg több nemzet konyháját, tájegységek borait, sajtjait. Az összes érzékszerveddel egyszerre fogod érezni, ha nem passzol minden íz egymáshoz, de ez így van rendjén. Ne pazarolj és törekedj a természetközeliségre, ez nagyon fontos! Ügyesen sáfárkodni, ez ám az igazi művészet.

 

Hozzávalók 2 személyre: végy egy csipetnyi, a frászt csipetnyi, púpozott kanálnyi humorérzéket - a kotyvasztáshoz és a végeredményhez is elengedhetetlen, még ha belepirul(sz) is. Csak szenvedéllyel lehet, szóval nehogy sótlan legyen, nehogy sótlan legyél! Ha van egy kis sütnivalód, nem kavargatod annyit és hagyod néha állni, érni, különben sütheted. Lehet, hogy kívül kemény, de belül lágy lesz, és még az is meglehet, hogy buggyant(ott), de ez a meglepetéskavalkád adja a savát is, meg a borsát is.

 

Ne égj mindig magas hőfokon, mert előbb-utóbb megégeted magad - persze ez is a játék része. Ahogy az is, hogy egyszer-egyszer megvág majd egy él és pityeregsz picit, de ez természetes. A legtöbb felszíni lesz, ami pedig mély, azt hagyd gyógyulni, mielőtt újra nekidurálod magad. Néha az agyvized is fel fog forrni, de amíg csak néha, addig annyi baj legyen.

 

Királyleányka, Szürkebarát, Irsai Olivér és egy spriccnyi szóda mind illenek hozzá. Tálalási javaslatom: csak egyszerűen, minden csicsa nélkül, de alkalomadtán gyújts hozzá egy hangulatmécsest, az sosem árt. Ha minden jól megy, csettintesz majd egyet a végén, miszerint ezt jól kifőzted :) Egyébként pedig... Nincs tuti recept, engedd meg magadnak, hogy út közben érj konyhatündérré. A maradékot meg ajánld fel valakinek, akinek nem jutott muffinból, mosolyból, mámorból.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thebuttgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr8715041790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása