The but(t) girl

Shopping? Még mit nem!

avagy 7 ok, amiért én ugyan ki nem mozdulok otthonról

2019. március 09. - The but(t) girl

Hiába vagyok virtuális-digitális félanalfabéta, a technológia egy-két vívmányát én is ujjongva üdvözlöm – ilyen az online shopping lehetősége. Néha persze jó kimozdulni, beszippantani a valódi műbőr szagát, végighúzni egy selyemsálat az ujjaink közt és magunkhoz ölelni egy kasmír pulcsit (majd visszatenni a polcra, mert irgalmatlan drága), de az esetek nagy részében a fenének van kedve nekiindulni a dilemmákkal kikövezett és tülekedéssel tarkított teljesítménytúráknak. Ezért inkább bekuckózom, és egy pohár roz... kakakóval a kezemben böngészek a neten. Megdönthetetlen érveim vannak, hogy miért:

 

-          Ma inkább lustálkodni van kedvem. Takony idő is van odakint. Próbálgatni is utálok. Meg hát híztam is, két teljes kilót. Ja, és a bánatomban frissen kipattogtatott popkorn sem eszi meg magát. Más bajom momentán nincs. De a telefonomat még meg tudom emelni, és a pötyögéshez is van még erőm.

-          A szófába kivétel nélkül mindig bele tudok tolatni korrigálás nélkül, ami a balf*sz autósokkal teli pláza parkolóról nem mondható el.

-          Néha még akkor sem veszek észre dolgokat, ha átesem rajtuk, és a helyzet egy színes-szagos boltban csak fokozódik. Semmi legördülő menü vagy növekvő sorrendbe állított árak, csak az átláthatatlan textil-labirintus.

-           A boltokban galád módon csalogatnak a megtévesztő fazonok, míg a neten legalább látom, hogy áll a Victoria’s Secret-üdvöskéknek az adott ruha, így nem veszítek értékes perceket a felpróbálással és az utána menetrend-szerűen érkező szentségeléssel.

-          Valahogy minden bevásárlóközpontban a kedvenc boltommal szemben van a kedvenc kajáldám, ami aljas, tudva arról a két (és fél) plusz kilóról. Otthon a kanapén nincs semmilyen felesleges csábítás – na jó, csak a popkorn, de az bizonyítottan diétás :)  

-           Tisztelet a készséges, hozzáértő kivételeknek – találkoztam jópárral –, de néhány eladó olyan unottan méricskél végig, amikor kérdezni merek, hogy legszívesebben kényszerzubbonyban távoznék. A mobilom képernyője előtt legfeljebb csak magammal kerülök konfliktusba, de mi mindig kibékülünk.

-          Tartozom egy vallomással: a múltkor rendeltem egy pamut body-t, egy vad pinket, ami végül a foltosan kopaszka menhelyi kutyámon landolt tavaszi kabátként, mert, kimondom: neki jobban állt. Meg kell tehát válogatni, honnan rendelünk – a filippino gyerekekkel dolgoztató cég ezentúl tiltólistás –, de vannak megbízható helyek, amik megmentenek minket a Garfield-osan lusta napjainkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebuttgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr5314679240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása