The but(t) girl

Beburkalózva

2017. szeptember 27. - The but(t) girl

 Mindenki egyenlő és pont. Ez nem vita tárgya, még ha üdvözlöm is a vélemény-nyilvánítás szabadságát – bár ebben a témakörben az úgysem sikk, az ökölrázás sokkal inkább. Mit bánom én, ha fekete bőrű vagy hupilila, férfiként nőt szeret vagy vombatokat (persze csínján, tisztes távolból), Jahvéban hisz vagy az unikornisokban, amíg szépen, békében létezünk – és az "amíg otthon, és nem a szemem előtt gusztustalankodik" ezt nem meríti ki, mert innen már csak egy lépés a genocídium. Egyenrangúak ők mind, akárcsak a két nem képviselői, de sajnos ezen a nézetemen sok-sok millióan nem osztoznak, és akármennyire igyekszem megérteni a miértjét, az én begyöpösödött agyamnak ez nem megy. Vagy netalán nem is az én elmém a korlátolt?!

Többször volt alkalmam Törökországban járni, és képtelen vagyok nem félhangosan ciccegni, amikor meglátom szerencsétlen bárisnyákat tetőtől talpig fekete hacukában lebegni a medencében. Mondjuk én megégtem a napon még felelősségteljesen bekenve is, ők meg nem, úgyhogy ha innen nézzük 1-0 nekik, de hogy rákényszeríteném a pocakot kisgatyában düllesztő férjeiket (oppardon, uraikat és parancsolóikat) arra, hogy próbálják meg full harci díszben a pulyákat terelve élvezni a 36,4 fokot, az is zicher. És a törököknél tapasztaltak még messze nem a legalja, hiszen ott olyan vadhajtások és hallatlan kilengések vannak, hogy azt egy vérbeli szaúd-arábiai bitófával honorálná.

Na és innentől a durva rész, válts csatornát, ha nem bírod/bírsz: ne jöjjön nekem senki a kultúrával, istenfélelemmel meg a hagyományokkal, mert a burka-, csador- és nikábviseltetés (a hidzsáb még egész szekszi) nem több mint megfélemlítés, elnyomás és színarany sz*r, maestro. Egy ezüsttálcán kínált, intézményileg tökéletesen körülpárnázott ürügy, hogy a férfiak Napóleon- meg mindenféle komplexusa teret kapjon – és ezzel úgy merem vádolni őket, hogy hozzáteszem: ha ezentúl mindez fordítva történne, nem döngetném a harcos feminista mellkasomat, miszerint éljen a revans, hanem ugyanúgy fejet csóválnék. Vádolom őket, mert széttárt karokkal megadják magukat a rendszernek, miközben ők maguk lehetnének a reformerei, de ahhoz persze túl tohonyák. Nemisigaz, hogy sakkban vannak tartva a nők, mert sokszor önként vállalják a modern kori rabszolgaságot az Úr és az uruk iránti tiszteletből? Ha egy mai fiatal nő semmi mást nem látott és hallott életében, mint fejet hajtó nőket és az ő páni félelemtől bűzlő engedelmességi intelmeiket, majd renitenskedni fog, hogy ő legyen az iszlám szüfrazsettje?

Lehet hogy én túl libcsi vagyok, de szeretem látni, ha valaki lubickolhat fojtogató pamutláncok nélkül. Ha valaki kacaghat engedélykérés nélkül. Vonulhat, nem csak kulloghat. Társnak tekintik, nem evolúciós csökevénynek. Embernek, nem csak nőnek. Ha egy férfi nem tiszteletet parancsol, hanem megkapja, mert megadja. Ha valaki nő lehet férfi nélkül is. Mit teszek én személy szerint azért, hogy így legyen? Írok róla, és majd olyan szellemben nevelem a gyerekeimet, hogy mindenkinek adják meg, ami jár, és itt nem feltétlenül a kényszerzubbonyra gondolok. Toleranciával kéne közelítenem a jelenség felé, ha már ezeket az elfajzott nyugati értékeket képviselem? Tolerálom én például a női bér-üvegplafont, de a csoportos nemi erőszakot (nem pont azt lenne hivatott kivédeni ez a sokfajta köpeny, amivel ti büntetitek az alóla való kitekintgetést?) és korbácsolást hadd ne kelljen – a leghíresebb megkorbácsolt óta eltelt röpke 2000 év, ami alatt illett volna szintet lépnünk pont az ő univerzálisan pacifista szellemében.

Szóval üzenem innen az elvileg világokat megrengetni képes képernyő mögül, hogy a jó édes anyukádat fojtsd medencébe amiért ránézett egy hímneműre – ja várjunk, hiszen megtennéd! Nem érdekel, hogy muszlim, indiai, európai (mi is tudunk ám alakítani!) vagy a Marsról való vagy, ne játssz Istent, és ne csak Istent, az embert is tiszteld - FYI, a nő is az. Mondják, hogy az intelligencia legmagasabb foka az ítélkezés nélküli megfigyelés - hát én márpedig ítélek. El. Mélységesen.

 

Ui.: Kedves Kommentelők, kérlek cáfoljatok rá a megérzésemre és ne migráncsozzatok. Ez nem erről szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebuttgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr212899780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duplaxiii 2017.09.28. 16:43:45

A leírtak többségével egyetértek!
De ez: "Szóval üzenem innen"...
Gondolom azért innen, mert "onnan" már nem élnél, már meg lennél korbácsolva, már meg lennél kövezve stb.
De változásokat kizárólah "onnan" lehet elérni és ahhoz a kell, hogy az "ottani" áldozatok is megértsék!
Én is képes vagyok megoldani innen egy afrikai törzsi problémát, esetlen a pláza kévézójából is.
Sajnos semmiféle nemzetközi szankció nem lesz ezekre az esetekre, így az érintett országok kizárólag bentről befolyásolhatók.

na4 2017.09.28. 16:49:35

Egyetértek. Tudnod kell, hogy az iszlám vallásban a nő és a gyerek tömegárú. Ha megnyomorítanak, elpusztítanak egyet, hát van másik. Borzalmas! Namost akkor ezt a csürhét akarják idehozni Európába? Ló...-t. Tünés ki a kontinensünkről! Éljenek a hölgyek!!

Liberális Artúr · arturfilm.blog.hu 2017.09.28. 16:59:39

Válasszuk ketté a kérdéskört :)

1) Nőnek lenni alapvetően mindenhol rossz, itthon is elég magas a családon belüli bántalmazások száma sajnos.

2) Az írásodon jól látszik, hogy a saját szemszögedből ítéled meg a dolgokat, ami persze érthető, hiszen ki nem? :) Pl. szerinted az élethez való jog fontosabb más jogoknál, na de sok ember nem így gondolkozik. Viszont te ezt az elvet tartod helyesnek és követendőnek, hiszen ezt akarod majd belenevelni a gyerekedbe is. De nem kell túlságosan messzire visszamennünk, hogy találjunk ellenkező példákat akár saját történelmünkből. Petőfinek pl. fontosabb volt a szabadsághoz való jog az élethez való jognál.

Szóval csak arra szeretnék rávilágítani - nem ítélkezve - , hogy az erkölcs elég gyakran változik térben és időben, és te épp rá akarod kényszeríteni valakire a tiédet

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.28. 17:32:55

"ne migráncsozzatok. Ez nem erről szól."

De bizony erről IS szól. Akár akarod, akár nem. A szó, mihelyt elhangzik, főleg pedig leíratik, önálló életet él.

Ahogy @Duplaxiii: helyesen írta, innen nem tudod az ottani gondokat megoldani. De hozzájárulhatsz ahhoz, hogy az OTTANI gondok ne váljanak ITTENI gondokká:

1) Küzdhetsz a nemi diszkrimináció megszüntetéséért. Nálunk ugyan már nem sok ilyen van, de sajnos még létezik. És a nemi diszkrimináció áldozatai nemcsak nők lehetnek, hanem bizony férfiak is, ezt nem szabad elfelejteni. Gondolj pl. arra, hogy válópereknél a bíróság az esetek túlnyomó részében automatikusan a nőnek ítéli a gyerekeket még akkor is, ha a férfi alkalmasabb lenne a gyerekek nevelésére.

Vagy ott van a nyugdíjkorhatár. Egy nő hamarabb mehet nyugdíjba, mint egy férfi. Ez a férfiak negatív diszkriminációja főleg annak fényében, hogy eleve rövidebbn ideig élnek. Ráadásul az alacsonyabb nyugdíjkorhatár azokra a nőkre is érvényes, akik soha nem szültek/neveltek fel gyereket.

Amennyire jogosan elítéled a nők hátrányos megkülönböztetését, ugyanúgy el kell ítélned a férfiakét is.

2) Tehetsz azellen is, hogy ezek a népek - főként muzulmánok - soha ne szivároghassanak be Magyarországra. Ők soha nem fognak integrálódni, soha nem fogják elfogadni a mi értékrendünket, inkább ránk próbálják erőszakolni a sajátjukat.

Nekünk már van itthon egy egyre gyarapodó kisebbségünk, ahol a nő alárendeltsége, másodrendűsége törvény. Ezek a cigányok. Nincs szükségünk újabbakra.

Az Ellenálló 2017.10.04. 12:19:30

A probléma pont ott van, hogy a vallásuk megmaradt a primitív középkori szinten. Az iszlám vallás inkompatibilis a modern társadalommal, hiányoznak azok a reformok, amiken a kereszténység vagy a zsidó vallás átment. Amíg ez nem változik, amík a nőkbe belenevelik az alsóbbrendűséget, addig nem tehetünk semmit.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez azért eléggé egyénfüggő, hogy ki integrálódik és ki nem. Nyilván nem segít, hogy a nyelvet se beszélik, de a többség nem is akar ittmaradni.

A cigányoknál pedig nem mindig a nő az alárendelt, gyakran pont fordítva van. Igaz integrációs problémák náluk is vannak, bár a mi hozzáállásunk sem tökéletes.
süti beállítások módosítása