The but(t) girl

Nyílt levél a Szigetlakókhoz

2019. augusztus 07. - The but(t) girl

Kedves Szigetlakó!

 

Ez az egész hepaj biztos egy tökre multikulti élmény, impulzusorgia meg BPM-mennyország, de azért a nagy dorbézolás közepette...

 

Ugye értékeled a re-poharat, és nem műanyagpalackozol úgy, mintha nem lenne holnap? Mert így tényleg nem lesz.

Ugye hazaviszed az ott kapott lebomló tányérok és evőeszközök kultúráját, és ha legközelebb kertipartit vagy házibulit rendezel, rászánod ezekre azt a plusz pénzt, még ha mocsok kis műanyag társaik suttognak is a polcról, hogy „az a másik dráágaszáág”?

A Föld szívja meg, ha te szívószálat használsz. A Szigeten szerencsére 100%-ban újrahasznosítható verziót kapsz, de ugye ha vége tivornyának, akkor sem veszel majd el kapásból 3-at a mojitódhoz a törzshelyeden? Ami btw szégyellheti magát, hogy még nem elég zöld.

Nejlonzsacskót sem kaphatsz majd sehol, juhé! Ugye majd otthon is vászonszütyőkkel, zsákokkal, hálókkal meg gyakorlatilagakármivel operálsz majd?

Tavalyhoz képest plusz 50 önkéntes dolgozik majd azon, hogy a hulladékot szelektíven gyűjtsék. Ugye nem leszel p@raszt, és nem nehezíted meg a dolgukat, akármilyen delíriumban is fogsz majd lebegni napokig? Továbbá olyan jófejek a szervezők, hogy ajándékot is adnak, ha leadsz egy adag hulladékot – ugye hogy ez az igazi kúlság?

Ugye te sem cigizel? Oké, cigizel, de ugye nem hagyod csak úgy hanyagul el a csikket? Nem szexi. Sosem dugnék egy ilyen alakkal.

 

Ugye tudod, hogy lassan már nem a gyémánt vagy a trícium (majd másnaposan guglizd, vagy inkább ecosia-zd ki: www.ecosia.org) a legértékesebb anyag a Földön, hanem a tiszta ivóvíz? Ehhez mérten pazarold, azaz ne pazarold. Még a WC-k egy része is vákumöblítéses lesz, ami szívmelengetően eco.

Ha már víz – ugye a Dunára is gondolsz? Naponta lesz azon a partszakaszon közös szemétszedési akció, amihez szerintem két koncis topogás között nyugodtan csatlakozhatsz!

Megőrülsz, de még a komposztálásra is fordítanak időt és energiát a szervezők – ugye elnézel majd a fenntartható kajákat áruló blokkba, ahonnan a konyhai hulladék a mobil komposztáló berendezésbe kerül? Lesz látványlabor is, ahol tudományos igényességgel mutatják be a folyamatot – szerintem ez fantörpikusabb, mint egy gomba okozta tripp.

 

Ugye, hogy a napelemes kemping és telefontöltő állomás is mekkora menőség? Naugye. Ezt már csak azzal lehet fokozni, hogy biciklibarát is a Sziget – tapasztalatból mondom, hogy a hazatekerés ötször olyan eredményesen józanít ki, mint a taxi + Algoflex Forte kombó.

És végül, mivel nem szigetelés a szigetelés egy emléktárgy nélkül, ugye egy SzigEthical pólót választasz? Köszi. A bolygó nevében is. Mert lehet, hogy ez a fesztivál számodra A Kikapcsolódás, a környezetvédelemben és -tudatosságban nincs szabadnap, és nem hagyhatod magad mögött a valóságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebuttgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr3714999370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása