The but(t) girl

Napom: Kövér László

2019. május 16. - The but(t) girl

Házelnök Úr,

 

Én örülök, hogy nem vagyok meleg. Tudja, miért? Nem, nem azért, mert így verhetem a mellem, hogy nem vagyok egy kiirtandó, de minum üldözendő és kriminalizálandó libsi csökevény, hanem mert tartogat a mindennapi élet pont elég kihívást minden fronton - sokszor ez már igenis háború -, ezért az, hogy a kívánatos többséghez tartozom szexuális orientációilag, egy terhet legalább levesz a vállamról. De heteróként Ön ma ugyanúgy felb@szott, mert heteróként sem vagyok, nem lehetek immunis az ilyen bicskanyitogató nyilatkozatokra. Mert elsősorban emberi minőségünkben vagyunk itt a Földön.

 

A szomszédaim viszont melegek, nagyon. Tudja, mi zajlik náluk a négy fal között? Kész fertő, képzelje: nevetés, ami néha hahotázásba csap át. Nyűglődve melegítés a napi kocogáshoz, mert imádnak együtt jókat főzni, és felkúszott egy kis úszógumi (szándékosan nem irom, hogy bébiháj). Sőt, beszarás: szex, amit megtartanak maguknak. Béke, és néha persze perpatvar, pont mint nálunk, heteróéknál. Alázat, kedvesség, segítőkészség, értelem, báj - ezek a tünetegyüttesek jellemzik őket, pfej! Nem evolúciós zsákutcák, hanem szülőalapanyagok basszameg, legalábbis nem kevésbé, mint mi, tökéletesen tökéletlen heteróék. Ha a társadalomtudományok jeles képviselői (ha addig nem lehetetlenítik el őket teljesen) egyszer majd konszenzusosan, ex cathedra kijelentik, hogy egy kétnemű pár alkalmas csak a gyermeknevelésre, esetleg fejet hajtok, de akkor intézményesen tiltsák be az anyuka-nagymama kombót is, vagy utaljanak ki nekik egy férj 2.0-t, életre szóló garanciával.

 

Ön papíron elítéli a papi pedofíliát, én meg azt, plusz Önt. Az tesz valakit „nem feltétlenül egyenrangúvá”, hogy ápolatlan, pörköltszaft színezte bajusza alól, két sorosozás közt kiböfögi a tutit az egyenrangúságról. Csak remélni tudom, hogy Ön a magánéletben egy egészséges világképpel rendelkező, józan gondolkodású férfi, és csak ez a gusztustalan és gátlástalan, politikának csúfolt gépezet kényszeríti ilyen kinyilatkoztatásokra. Mondjuk ez pont nem menti fel. Heteróként szégyellem, hogy Ön ül a pulpituson. És keresztényként üzenem, hogy Ön is majd a Jóistennek tartozik elszámolással.

 

Ui.: Legyünk precízek: Magyarország, nem pedig Magyar Köztársaság. Önök kérték.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebuttgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr4614830076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2019.05.16. 21:43:18

Jó írás. Sajnos Kövér ilyen, ennyire futja neki.

Nancsibacsi 2019.05.16. 21:46:54

2 hét múlva vajon mit (s)írsz majd, jányom? :-)

sóhegy049 2019.05.16. 22:11:39

Van egy-két politikus és ez pártfüggetlen, aki egy igazi bunkó. Ez is közéjök tartozik. Nem emiatt, úgy általában. A másik a Zsóti. A szlovákrencámos... :-)

bElannaTorres 2019.05.16. 22:15:16

Ránézni se bírok arra a paraszt suttyó fejére

mojoking77 2019.05.16. 22:48:54

Sajnos kover ur tenyleg ennyire kreten. Vilag eleteben ilyen volt, csepeli suttyokent is, most is, a Dunara nezo panoramas szolgalati lakasabol kibamulva suttyo maradt. Ezert szeretik, mert nem kell foglalkozni azzal, vajon mi is van a fejeben, milyen hatso szandek hajta a cselekedeteit (lasd Lazart). O ilyen. Egy alja suttyo.

Scott Tenorman Must Die 2019.05.16. 23:16:13

ezeket a szar indexes blogokat egy ember írja?

Blogolo Blogi 2019.05.16. 23:24:10

@Scott Tenorman Must Die: "ezeket a szar indexes blogokat egy ember írja?"

Illetve egy ember es egy patkany kommenteli. Ja.

Gacsaj Pisti 2019.05.17. 00:13:56

A cikk tele van helyesírási hibával, plusz butaságokkal.
Kövér László az egyik legetikusabb, leginkább elvekben gondolkodó, kompakt személyiség,
Ha ez másoknak nem tetszik, akkor önmagukban keressék a hibát, ne a Házelnökben.

Nem kell hadoválni össze-vissza, a homoszexuálisok az egyedfejlődés mutánsai, az emberiség szégyenei és ellenségei.

dare 2019.05.17. 00:46:04

Az az állítás, hogy egy normáils homoszexuális elfogadja, hogy ő nem egyenrangú más állampolgárokkal szemben, az pont azért lehet, mert sokan vannak akik ezt mondják róluk, és ők ennek hatására érzik ezt magukban.
Az lenne a normális, ha egy homoszexuláis egyenrangú félnek tekinthetné magát más állampolgárokkal szemben.
Viszont akárhogy próbálok közelíteni ehhez a témához, nem tudom eldönteni azt, hogy mi az, amit mi jelen pillantban normálisnak akarunk tekinteni a mai világban számukra.
Templomi esküvők? Örökbefogadás? Külön mosdó a harmadik neműeknek? Vagy mi lehet még?
Én azt az álláspontot képviselem, hogy minden normális homoszexuális élhessen olyan életet, amelyben semmilyen hátrány vagy megkülönböztetés nem érheti őket az életük folyamán.
Ez alatt azokat a normális homoszexuálisokat értem, akik nem kérkednek folyamatosan a szexuális devianciájukkal, és nem valami kiváltságként értelmezik a "betegségüket", amellyel könnyebben tudnak boldogulni a mai világban.
Talán rájuk gondolhatott Kövér is, csak elég szerencsétlenül (vagy hiányosan) sikerült ezt neki megfogalmaznia.
Na most az az érdekes, hogy azok az LMBTQ-s emberek, akik csak normális életet szeretnének élni úgy, mint bármelyik más hetero állampolgár, azok nem tekintik kiváltságosnak magukat, és nem érzik feltétlenül nagy szükségét annak, hogy nekik minden vendéglátóhelyiségben egy külön mosdót kelljen kialakítani, és a nevelt gyerekeik részére se szeretnének egy külön intézményt létrehozni.
Ők megelégszenek az esküvőkkel és az örökbefogadással, amit én is támogatok a normális, hangsúlyozom a NORMÁLIS gondolkodásúaknak közöttük, és csakis az ő részükre.
A szélsőségesen LMBTQ-s tagoknak őszintén szólva én még ezt se engedném meg, mert elképzelem azt, hogy milyen ember is lennék most, ha két anyu vagy két apu nevelt volna fel úgy, hogy nekem minden, de tényleg minden meg lett volna engedve, sőt, a szüleim azzal lettek volna a legjobban elfoglalva, hogy nekem külön iskolát, meg külön mosdót kellett volna kialakítani.
Így belegondolva is lesült volna az arcomról a bőr.

Tehát a Kövér féle mondat helyesen úgy kéne hogy hangozzon, hogy a normális homoszexuálisokat minden tekintetben egyenrangúaknak kell tekintenünk magunkkal, még akkor is, ha ők nem tekintik magukat egyenrangúnak velünk.
Azokat viszont akik többnek, különbnek érzik magukat a másságukkal tőlünk, azoknak azért ha egy mód van rá ne adjunk többletjogokat, mert tényleg vissza fognak élni vele.

mojoking77 2019.05.17. 00:47:11

@Gacsaj Pisti: Szepen korbeirtad a taplo szot, gratula. Amiben esetleg igazad van, hogy emberunk tenyleg nem keresi a sajat boldogulasat, nincsenek hatso szandekai, nem egy penzehes alja senkihazi, mint a Rogan-Kosa brigad. O egy egyszeru ember. Sajnos, a hatalmaval egyutt az egoja is az egekbe nott, miota eloszor hatalomra kerultek a Fidesszel. Azota meg van gyozodve a sajat felsobbrendusegerol, epp ugy mint a tevedhetetlensegerol. Orbanek meg rahagyjak, hadd dumaljon, addig sem veluk foglalkoznak azok az aljanepek, akik nem huseges kiszolgaloi a rendszernek (lasd, jelen esetben konkretan te)

dare 2019.05.17. 00:55:03

@dare: "még akkor is, ha ők nem tekintik magukat egyenrangúnak velünk."
Én is hibázok, pedig én írok és nem beszélek, és még így se mindig sikerül helyesen fogalmazni.
Szóval akkor helyesen: akkor pedig még jobban egyenrangúaknak kell tekintenünk őket, ha ők nem tekintik magukat egyenrangúnak velünk.

teéjesenmindegy 2019.05.17. 01:23:18

@dare: "Az lenne a normális, ha egy homoszexuláis egyenrangú félnek tekinthetné magát más állampolgárokkal szemben. "

Na, tisztázzunk már valamit. A homokos pontosan egyenrangú bármelyik heteróval.
Pont ugyanúgy házasodhat, csinálhat gyereket, szavazhat, akármit megcsinálhat, egy minimálisan sincs diszkriminálva.
Hallott valaki anyakonyvvezetőt, vagy papot megkérdezni egy esküvőn, hogy a vőlegény buzi-e? Volt erre valaha példa? Ugyanis az lenne a diszkrimináció, hogy ha a vőlegény buzi, akkor nem veheti feleségül az ott megjelent menyasszonyt.
Ahogy én heteróként nem vehetem feleségül Janit, vagy Bélát, úgy senki más sem.
Akkor miről beszél az, aki azt mondja, hogy korlátozott jogai vannak? Nem. Pont ugyanazok a jogai, senki sehol nem kérdezi meg, hogy homo vagy hetero.
A házasság egy darab nem házas, szabad akaratából ott lévő, cselekevőképes nő és egy egyanilyen férfi köteléke. Senkit nem érdekel, hogy milyen a szexuális belállitottságuk.
Nem vehetsz el kutyát, 18 év alattit, rózsabokrot, férjes asszonyt, stb. Akár hetero vagy, akár buzi.

Szóval pont ugyanazok a jogaik.

miketbeszéltek 2019.05.17. 01:26:01

Sokszor nem értek egyet Kövér Lászlóval (és főleg a stílusával). -De tessék mondani: egy homoszexuális "pár" képes a szaporodásra, vagy legalább a reprodukációra? Ha nem, akkor nem csak a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás egyik alapvető erkölcsi törvényével; hanem a biológiai ("evolúcionista-ha már az ateizmus oldaláról szemlélődünk") szabályszerűségekkel is szemben áll egy ilyen családmodell. -Nem hiába maradt fenn a hagyományos család; és nem hiába nem tudták még a Hitler és Sztálin (Rákosi) formátumú "világmegváltők" sem kiírtani a az elemi normákból a hagyományos, reprodukcióra és szaporodásra képes -és egyúttal- boldog családmodellt!

dare 2019.05.17. 01:38:57

@teéjesenmindegy: Na akkor tisztázzunk valamit.
Volt előtte egy mondat, amivel együtt kell értelmezni azt, amit kiragadtál a szövegkörnyezetből.
De mindegy is, a felvetésed miszerint ők ugyanúgy egyenrangúak, a homofóbok szerint ez már nem teljesen biztos a Kövér mondata után, hiszen az állítás szerint ők maguk se tekintik magukat annak, ezért a homofóbok ezt úgy is érthetik, ha ők maguk sem tekintik magukat annak, akkor nekik miért kéne annak tekinteniük őket.
Nem állítottam azt, hogy bármely irányba kilengene a mutató.
Szerintem is középen van, és jó lenne ha ott is maradna.

swfla 2019.05.17. 02:56:26

Jo lenne mar, ha eszrevehetnetek ha egy osregi politikus trukkel akarnak etetni titeket: nagyjabol leszarja ez a bajszos fasz (is) a melegeket, meg az egesz retek csurhe.

A lenyeg, hogy bedobjanak valamit a koztudatba, hogy azzal foglalkozzatok, ne pedig azzal, hogy mennyire alkalmatlanok nagyjabol mindenre, ami orszag iranyitassal kapcsolatos.

Megjegyzem, ugyanez a taktika a masik tabornal is, szoval ne erezze magat jobban a szoci (vagy akarmi masik) suttyo tarsasag se. Ja, es azok se ertenek hozza hogy kell egy orszagot iranyitani.

Meg a tudassal nem is lenne baj, az tanulhato, de moralis szinvonal sincs. Na ez a legnagyobb baj!

Larrikin 2019.05.17. 04:29:38

A látszatát is szeretném elkerülni, hogy Kövér László nézeteit osztanám, de.... Az, hogy meleg párok örökbe fogadhatnak-e gyerekeket, végsősoron politikai döntés kérdése. Ebben a döntésben azonban nem csak a melegek érintettek, van egy harmadik fél is. A gyerekek, akik a legkevésbé szólhatnak bele, az esetleges negatív következményeket (például iskolatársaik által pokollá tett gyermekkor) viszont nekik kell viselni. Erről egyelőre nincs sok tudományos bizonyíték, az első élőgyerekes emberkísérletek még csak most zajlanak.

Azt persze értem, hogy nem a minden érintett számára elfogadható és méltányos döntés megtalálása a cél, hanem a political scoring. Kiállás a melegek jogaiért, helyből 1 pont. Adott kérdéssel kapcsolatban okvetetlenkedő, árnyaltabb megközelítéssel előállók lebugrisozása, 2 pont. Morálisan felsőbbrendűként pózolás, megalázó megjegyzésekkel tarkítva, 3 pont. És mindez teljesen ingyen, az elkövetőre bármiféle negatív következmény nélkül. Mint maci a málnásban, nehéz ellenállni.

Larrikin 2019.05.17. 04:34:38

@teéjesenmindegy: a házasság mondjuk pont egy mesterséges jogi konstrukció. Ha autó adás-vételi szerződést köthetnek egymással, végrendelkezhetnek egymás javára, miért pont házasságot ne köthessenek? Kinek az érdekét sérti?

Zoltán Rádi 2019.05.17. 04:43:14

@Gacsaj Pisti: Te vagy az emberiség szégyene meg a hozzád hasonló idióták.

Zoltán Rádi 2019.05.17. 04:48:29

@swfla: Ezek szerint nem csak én gondolom úgy, hogy se a Fidesznek, se az MSZP-nek és a többi komcsi politikusnak sincs helye a politikában. Amig ezek passzolgatják egymást közt a labdát, addig itt nem lesz változás.
Nem értem miért nem lépünk már? Észre kellene már venni, hogy mi több millióan vagyunk, ők meg csak egy maréknyian, nehogy már ők mondják meg, hogy mi és hogyan lesz...

safa 2019.05.17. 05:51:49

Gacsaj Pisti "Kövér László az egyik legetikusabb ,leginkább elvben gondolkodó ,kompakt személyiség." Tényleg? Láthatjuk. hogyan lett Kövér László MSZMP tagból náci.

László Csaba Talamár 2019.05.17. 06:04:22

@Scott Tenorman Must Die: Itt sem hagy nyugodni a kérdés: akkor mit keresel ezen az oldalon?

m.t. 2019.05.17. 06:39:14

@dare:
Az hogy a melegek fogadják el hogy nem egyenrangúak, önkéntelenül is a fajelméletet juttatja eszembe. A négerek fogadják csak el hogy hátul kell ülniük a buszon, meg a kinti pottyantósban kell dolgukat végezniük, mert ez a természet rendje, ilyennek álmodta meg a Jóisten. Ne háborogjanak itt deszegregációért, tessék alkalmazkodni a többségi társadalom elvárásaihoz.

@miketbeszéltek:
Javaslom a meddő nőktől és impotens férfiaktól is megtagadni a házasodás jogát.

@Larrikin:
Kérdezz meg egy árvát mit szeretne jobban: két apukát, vagy egy állami gondozóintézetben felnőni.

Larrikin 2019.05.17. 06:45:21

@m.t.: "Kérdezz meg egy árvát mit szeretne jobban: két apukát, vagy egy állami gondozóintézetben felnőni."
Te már megkérdezted? És a hamis dichotómia fogalmával hogy állsz?

rallus 2019.05.17. 06:50:36

Kedves The but(t) girl! Azt javaslom, hogy próbálkozzon meg a homoszexualitással, mert az apénia dolorosa már majdnem teljesen felőrölte az agyát! Talán az segít....

szepipiktor 2019.05.17. 07:22:16

Érdekes ez az írás, most olvastam el a cimlapon a cikket a témában - eddig kerülgettem, mert tudtam, csak politikai dolog az egész - és most várom, hogy a napokban készüljön egy tucat egyeposzt itt a blog.hu-n.
Valójában a TÖBBSÉGHEZ tartozom, akiket mind a bajszos és szabadcsapata, mind a politkiai gittegyletek, mint a balliberális aktivistamozgalmak napi szinten használnak fel a saját cicaharcukhoz.
És ez sokkal jobban sértő, mint amit most az ellenzék és az aktivisták állítanak. Nem, az családok egészét senki, semmivel nem sértette meg! Miért tette volna ezt a köteleslaci? Megnevezte a megtámadottakat, és a megnevezettek egy minősített kisebbség csupán és nem az egész!
És sértő az egész azoktól, akik pár hete sárbagyalázták a komplett női társadalmat! Az aktivisták, érdekvédők, a ellenzékiek gyalázták a szülni akaró, családot alapítandó nőket, férfiakat, bagyszülőket. Ki is kurvázta, tenyészállatozta őket? Ki mondta, hogy pénzért unokákat szülnek kövérnek????
Ugyanazok, akik most háborognak, csúsztatások tucatjait alkalmazva, a többséget megugmögé rántva háborognak.
A köteles és a többiek otromba barmok, de semmivel sem tisztességesebbek az ellenzéki pártok és főleg nem az ismeretlen helyről irányított, pénzelt ál-civil szervezetek sem!
A többségnek - és ez napi szinten köszön vissza minden szavazásnál, közvéleménykutatási eredményből - ez sem kell, a többséget nem csak kövérék sértik meg rendszeresen, hanem a magukat demokratikusnak hazudó bolsevik alapú képződmények is.
Itt felvetődött, hogy kövér milyen alapon beszél a többség nevében.
OK, ez jogos!
De a még alacsonyabb támogatottságú mozgalma miért teszik ezt napi szinten? Ugye ha elolvasunk egy momentumos, széllllbernadettes vagy hasonló írást, nem beszélve a TASZ, AI meg a többi ál-civil mozgalom propagandaanyagairól, az energiaklub, a közlekedptömeg, a zöldilászlós és a b1-es provakatőrök posztjait, hát nem a kirekesztő, kinyilatkoztató "igazságok" hirdetik?
Ez a gond kedves poszter! Hogy hiteltelenek, a saját pici "igazságaikat" ugyanígy akarják ráerőltetni a többségre. Ha kövérék tette nem elfogadható, akkor logikai alapon a másik oldalé sem az, hiszen nem többségi véleményt képviselnek.
A többségnek csak rendes és rossz ember létezik, nem játszik olyan, hogy milyen nemű, milyen a szexuális hobbija, milyen a színe, vallása stb.
De kövéréknek és a most háborgóknak mindnek van kiragadott jobb tulajdonságú halmaza, és azt állítják jobbnak, többnek! Akkor miért lenne hitelesebb a most háborgók háborgása kövérnél? Hiszen a köteles x-et támogat y-al szemben, míg a háborgók meg y-ont tartja többnek (és önmagukat) x, y, w és szinte mindán másnál szemben.
Gondoljunk csak bele, a patkányozó balos NŐ csak azért rombolhat napi szinten mert NŐ! Mert egy aktivistahalmaz a kvótaelvet erőlteti a kompetenciával szemben. Tehát egy faék jellegű, semmiféle politikai előnnyel nem bíró képviselő napi szinten rombolja pártját és az ellenézket is, és ezt csak azért tehetei, mert NŐ és ugye alap, hogy darabszám alapon kell képviselőket "alkalmazni". És ez megvan a másik oldalon is, például a kdnp-nél is, náluk másik idióta szabályrendszer miatt vannak ostobák a hatalomban.
Nem, kedves poszter, a napi mérések feketén-fehéren igazolják, hogy ki a mai többség, és az nem azok a mikroközösségek, akik pár százezer szimpatizánssal bírnak - összesen.
Beszéljen a saját nevében! A többség is képben van, ők is hallják a kövéri, gulyási, bajerzsóttis sotobaságokat, és képesek azt értelmezni, döntéseket hozni. Nem kell nekik előírni a kötelező gondolkodási módokat.
Persze, tudom, most én is homofób, kirekesztő lettem és ha még elmondom, hogy soha nem tüntetnék MÁSOK elvei miatt, hát még sötétebb jelzőket kapot...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.17. 07:30:19

Le a kalappal Kövér előtt.

Vicces persze, hogy manapság triviális igazságok nyílt kimondásával hősnek lehet lenni, dehát ez van, a liberális elnyomás mára olyan lett, hogy még egy egyszerű igazság kimondása is ellenzékiségnek számít.

Scott Tenorman Must Die 2019.05.17. 07:51:12

@Blogolo Blogi: jaj tökfej, most lepatkányoztad a libsi kistársaid :DDD

Etniez 2019.05.17. 07:51:16

@Larrikin: megkérdeztem egyet, inkább két apuka.

Etniez 2019.05.17. 07:53:18

@Scott Tenorman Must Die: te kis ostoba szarjankó, nem látod mennyire ignorálta a kis egyszerű lelked a közösség? Te ide vagy küldve, pont olyan egyszerű vagy, mint Kövér, leszarunk.

Sir Galahad 2019.05.17. 07:55:46

Abban, amit Kövér László mondott, nincs uszítás, csupán a véleményét fogalmazta meg. Ez tökéletesen belefér a szólásszabadság kereteibe, az pedig fontos, hogy szólásszabadság van. Ráadásul amit elmondott, az nagyjából hasonló ahhoz, amit a többség gondol, és a többség által választott tisztségviselőként az is rendben van, hogy a többség álláspontját képviseli. Mi itt a gond - már azon kívül, hogy Kövérrel nyilván nem mindenki ért egyet?

szepipiktor 2019.05.17. 07:56:03

@m.t.: Na ez PROPAGANDA! És kinyilatkoztatás.
Tudod azok, min én is, akik elég sokat éltünk az átkosban, nem tapasztaltuk ezt a mai őrületet. A körgangos bérházban számtalan család élt, de senki nem foglalkozott olyanokkal, hogy cigány, meleg stb.
Ez most DIVAT!
A mai többség sem foglalkozik ilyenekkel, el kell menni falusi kocsmákba és megtapasztalható, a normális többségnél fel sem merülnek ezek az attribútumok. Természetesen régen is volt gondolkodás-deviancia, csak nem voltak aktivistamozgalmak, nem volt internet, tehát nem lehetett orrba-szájba ráönteni a kisebbségi propagandát a szerencsétlen többségre.
Hazugság ez az örökbefogadási vonal is, lám, te is idehazudtad az előírt propagandát.
Igen, társadalmi érdek, hogy ha van 1000 gyerek, akinek jobb az örökbefogadás, mint a kóter, és van 500 hetero pár, akik becsületesek, nem lehet gyerekük, megfelelő háttérrel rendelkeznek, és vagy 10 meleg pár, akik becsületesek, NEM LEHET gyerekük és megfelelő háttérrel rendelkeznek, akkor előbb az 500 hetero pár kapjon gyereket és ha mág van, akkor a melegek.
De a küzdelem most azért zajlik, hogy a meleg párok előre kerülhessenek a listán!
MIÉRT?
Ez a szokásos pozitív diszkrimináció, ami korunk legaljasabb tette, hiszen a negatívot, a bűnös, az értéktelent melei a becsületes többség fölé, védi meg az érvényes joggal szemben (ami persze a többségre meg fokozottan vonatkozik), csak mert kisebbség????? MIÉRT?
Ez egy mai hitvita, az evolúció párti döntő többség és az evolúció tagadó szekták között.
És aki nem tér meg, evolúciópárti marad, azok lesznek a rasszisták, homofóbok stb. Nem kell ezért semmit sem tenni, nem kell támadni, tagadni, cáfolni! Elég nem beállni a sorba, nem menetelni parancsszóra!
Mi ezt megéltük már az átkosban, látjuk, miről van szó, ez nem emberijogok, melegjogok, nők jogai. Csupán aktuálpolikai propganda, agresszív hittérítés.
.
És ez...
"Ne háborogjanak itt deszegregációért, tessék alkalmazkodni a többségi társadalom elvárásaihoz."
Azaz a véleményed nyilt demokrácia tagadás.
A mai fejlett világ jellemzően demokrácia lapú, ami meg a többségi akaratot képviseli.
A kisebbségeknek vannak jogaik, de azok nem írhatják felül a többségét.
Amit írsz, az meg ugye arra utal, hogy a kisebbségeknek kellene a szabályokat megalkotni és az a többségre nézve kötezelő lenne...
A négeres példád semmivel sem másabb, mint amit most a baloldal és az aktivisták kövérék szemére hánynak. Gyakorlatilag a gúnyos válaszodból kiderül, hogy akinek nem azonos a véleménye a tiéddel és a propagandistákkal, azok egységesen a galád faju megkülönböztetés pártján állnak.
Pontosan ugyanúgy gyalázod ezzel a többséget, hiszen a többség sem fogadja el a történelmi alapú gyalázatot, de igazolni akarod a mostani gondolataidat, így odadobod őket is.
Ahogy kövér kapcsán ti állítjátok más témában.
A többségnek ugyanis soha nem jutna ilyen az eszébe, ha ezt állítod, ezt feltételez, az rád nézve ciki, te leszel aljas kirekesztő.
Minden halmazban - köztetek is - vanna jó és vannak galád emberek. Kövér is a saját halmazának galádja és a többségben is vannak galádok.
De nincs aljasabb, mint kiragadni valamit, és azt az egészre rávetíteni, majd az alapján ítélni!
Ez az ENSZ által is tiltott kollektív bűnösség hirdetése, ami RÁTOK IS VONATKOZIK.
Persze csak ha demokraták lennétek...

Larrikin 2019.05.17. 08:00:40

@Etniez: van olyan is. Igaz, there's a catch: sajnos csak a fehér, nem fogyatékos újszülöttek kelendőek, értük hosszú várólista van.

m.t. 2019.05.17. 08:07:07

@szepipiktor:
Senki nem kívánja a melegek jogait a többség fölé rendelni.
"De a küzdelem most azért zajlik, hogy a meleg párok előre kerülhessenek a listán!"
Ez egész egyszerűen nem igaz, nincs ilyen küzdelem. Arról van szó hogy egyáltalán felkerülhessenek a listára. Ez nem pozitív diszkrimináció, hanem egyenjogúság.

"A kisebbségeknek vannak jogaik, de azok nem írhatják felül a többségét."
A hetero párok jogait sehol nem sérti ha meleg is fogadhatnak örökbe. A fehér emberek jogait se sérti hogy a négerekkel ugyanazon a wc-n meg buszülésen kell osztozniuk.

Etniez 2019.05.17. 08:07:52

@szepipiktor: "De a küzdelem most azért zajlik, hogy a meleg párok előre kerülhessenek a listán!"

Esetleg erre tudnál valamit dobni? Mert elég légből kapott bullshitnek tűnik...

Etniez 2019.05.17. 08:11:31

@Larrikin: ez a személy éveket töltött intézetben, miután az apja meghalt, az anyjának meg teher volt. Nagy nehezen kivette a nagymamája évek után.
Két dolgot gyűlölt meg:
Az anyját és az intézetet. Azt mondta, hogy az intézetnél szinte minden jobb.

2019.05.17. 08:13:05

En azt nem vágom, hogy mi a kurva elet faszaert olyan fontos egyeseknek mas eletevel foglalkozni? Miért nem geci mindegy, hogy idegen akarkik mi a faszt csinalnak? Akinek Koverhez meg a birca fele felkegyelmuekhez hasonlóan zsigeri kesztetese van arra, hogy beleugassanak masok dolgaba, azok vagy simán beteg faszok, akiknek nincs saját eletuk, vagy csontbutak es unatkoznak, vagy a buzitemaban jellemzően csatakbuzik, akik igy kompenzaljak a saját elnyomott vagyaikat. Hello birca egyébként. Kövér simán egy nyolcbites tahó, aki túl nagy hatalomhoz jutott, olyan mint egy oleb egy gazdag házban, aki buntetlenul a szőnyegre szarhat, mert anyuci kedvenc kutyuskaja.

Larrikin 2019.05.17. 08:19:15

@szepipiktor: hogy a történelmi elmékeidet kicsit frissítsem, az 'átkos' valójában egy progresszív társadalmi nézetrendszer gyakorlati megvalósítására tett elfuserált kísérlet volt. Pl. a hanyatló Nyugat egyes államaiban a nők még választójogot sem kaptak, mikor Magyarországon már rég kötelező volt szavazniuk az egyetlen jelöltre. Más történelmi hátterű társadalmakban más a percepciója ugyanannak az eseménynek, nézetnek.

Larrikin 2019.05.17. 08:26:47

@Etniez: épp az a bökkenő, hogy amelyik intézetis gyerek annyi idős, hogy tud válaszolni a kérdésre, azt már gyakorlatilag senki nem akarja hazavinni.

muv 2019.05.17. 08:33:47

@teéjesenmindegy: "Ahogy én heteróként nem vehetem feleségül Janit, vagy Bélát, úgy senki más sem."
nincs olyan jogi aktus, hogy "felesegul venni". a jogi aktus a "hazassagkotes".
es akkor nezzuk meg, hogy tenyleg jogegyenloseg van-e! nos, ugy tunik, hogy nincs. mert Bela kothet hazassagot Marcsival, de Janossal nem. Ellenben Marcsi kothet hazassagot Janossal is, Belaval is. szerintem ezt bebuktad.

BéLóg 2019.05.17. 08:35:35

Mindig van olyan, aki igyekszik rottyadt életét a NORMÁLISAN élő mások (melegek vagy hidegek) MÖGÉ bújva élni. Amikor a tolvak cigány a becsületes cigányokra, a minenki átgázoló zsidó a többmillió becsületes zsidókra hivatkozik, és a többi, és a többi.
Kövérnek egyszerűen igaza van, az igazságot pedig a gazemberek képtelenek elviselni.
Ez van, ilyen a világ.

szepipiktor 2019.05.17. 08:35:53

@m.t.: és Etniez!
Az örökbefogadási dolog a tiétek!
Előbb azt várnám el, hogy hol van a jogi akadály, miben szenved csorbát a melegközösség?
Tudtommal egy vonal a kritikus, hogy jogilag nem házasodhatnak (ami meg ugye alapból üti ugyanennek a közösségnek a családdal kapcsolatos nézeteit, illetve jogi hátrányt egyedül a vagyonközösségi rész jelent, de ez meg egyszerűen polgári szerződésekkel megoldható, ugyanúgy, mint a házasságot nem kötő heterok esetében)
Mert ma folyamatosan hallom, hogy nincs jog, korlátozottak a jogok, ugyanakkor hazánkban ez régen sem volt meg és ma sincs.
.
Amit kétrek, az meg ugye a szándékos félreértelmezése a leírtaknak.
Hiszen a véleményemet írtam meg, amihez jogom lenne, ti ezt próbáljátok most tagadni.
ÉN igan, azt olvasom, látom, hallom a melegaktivistáktól örökbefogadás területén, hogy "hátrányban" vannak. És erre az a VÉLEMÉNYEM, hogy ne is legyen előjoguk.
Itt ütközik ugyanis a társadalmi érdek a kisebbségi érdekekkel.
Én szándékosan nem írtam a szokásos sztereotípiákat, hogy a melegek nem tudnak szaporodni meg hogy melegnek nevelik a gyereket, mert ez nem is igaz!
De társadalmi érdek, hogy a "családalapú" fejlődés megmaradjon.
.
De azért picit segítek:
"Az egyedülálló személyt, vagyis sok esetben egy azonos nemű párkapcsolatban élő személyt, a lista végére kell sorolni."
Ez a szabály, ezt támadta a Magyar LMBT Szövetség, a Háttér Társaság és Szivárványcsaládokért Alapítvány.

muv 2019.05.17. 08:37:54

@Larrikin: dehogynem. az egyedulalloak es a meleg parok. (latom nem vagy tulzottan tajekozott a temaban.)

muv 2019.05.17. 08:48:39

@szepipiktor: "De a küzdelem most azért zajlik, hogy a meleg párok előre kerülhessenek a listán!
MIÉRT?"

ez egy hamis allitas!

nezzuk a tenyeket. ma az egynemu parok nem hazasodhatnak (elettarsi kapcsolatban lehetnek). az orokbefogadasnal "elonyt elveznek" a hazasparok (a torvenyt idezve), azaz az egyedulallokat es egynemu parokat hatrasoroljak. lehetne ezen vitat folytatni, de valojaban ilyen vita nincs. a nagy tobbseg szerint ez egy jo szabalyozas, es meg az egynemu parok sem vitatjak. (egeszen pontosan az egynemu parok egyedulallokent fogadnak orokbe, itt valoban van egy problemas dolog, mert jogilag csak az egyikuk fogad orokbe. ez a jovore nezve -- meg a gyerek szamara is okozhat problemat. de persze ez egyaltalan nem a sorrendrol szol, vegyuk eszre, hanem a gyerek erdekeirol!)

ja, egyebkent ha egy hetero par szetmegy, es az, akinel a gyerek marad osszejon egy vele azonos nemuvel, akkor arra mit mond a kenyes uri kozonseg? jogilag megtilthatatlan modon megvalosul az, ami ellen oly sokan berzenkednek..

no de akkor mirol is szol a vita, ha a mostani szabalyozas jo? hat arrol, hogy ezt akarjak egyesek megvaltoztatni, konkretan a mostani szabalyozast, ahol az egynemu parok (egyik tagja) orokbe fogadhat akarja nehany azsiaban ragadt gondolkodo megvaltoztatni, es elerni azt, hogy az egynemu parok meg ezen a modon se fogadhassanak orokbe. nem az LMBQT tarsadalom tamadja a mostani szabalyozast, hanem ok azok, akik ezt elfogadjak! a tobbsegi politikai part tamadja ezt a szabalyozast, es tiltani akar. (es tudjatok, merre haladunk ebben? oroszorszagban ilyen iranyu a torveny! ott tilos olyan orszagba egyedulallonak orokbe adni, ahol elismerik az egynemu hazassagot, meg penzbuntetes jar annak, aki elarulja az orokbefogadottnak, hogy o orokbefogadott. ja, es az orokbefogadas soran az orokbefogadott gyereknek nem csak a nevet, de a szuletesi helyet es idejet is meg lehet valtoztatni! kozepkor, na.)

szepipiktor 2019.05.17. 08:59:21

@Larrikin: Hogy a büdös fszomba hoztad össze ezt a bolsevik alapú filozófiai oktatásodat, az általam leírt, megélt magyar élettapasztalattal?
Hogyan kapcsoltad össze X állam nők választójogát egy 70-es években megélt angyalföldi körgangos bérház közösségének életével?
Most miért jössz elméletel, filozófiai-történelmi oktatással? Te megélted a kort?
Ha igen és ezt mondod, akkor kommunista voltál (tehát kisebbség, aki előnyöket élvezett a többséggel szemben), ha nem, akkor meg ne hablatyolj nekem "tankönyvekből"
Akkor én meg vegyem elő a számtalan másik hasonlót? Vessem fel a mai bizniszalapú holokausztpropagandát kontra baloldal gyilkolásaival?
Ez nem kapcsolódik ám sem a poszthoz, sem a általam leírtakkal.
De például idakepcsolódik, szervesen! - Jancsó Fényes Szelek-je! Ott pontosan ábrázolta a rendező a degenerált ifjúkommunista agresziót, ami ma tettenérhető az aktivista mozgalmak napi agresszióban.
Te is beleállsz a baromságba!
Nem kell a tisztességes többségnek rasszistának, homofóbnak lennie, elég ha nem egyezik a véleményük a tietekével!
Nem az a gond, amit mondanak az aktivista mozgalmak, hanem hogy semmiféle többségi érdeket nem képviselnek! Egyszerűen nem fogadom el - akkor sem, ha egyébként egyezik a véleményünk! - egy maxim 200 ezres halmaznak a kinyilatkoztató véleményét egy 9,5 milliós országban! Mert az szintén DIKTATÚRA!
Ma a világon az aktivistaközösségek több kárt okoznak, mint az összes mocsok diktátor együttvéve. Ugyanis a világunk jövöjét tagadni, a fejlődést tagadni, az evolúciót tagadni, a biológiát tagadni, mint a világ egészére jelent veszély.

Scott Tenorman Must Die 2019.05.17. 09:09:23

@László Csaba Talamár: nem csodálom, h nem érted. veletek ellentétben én elolvasom, mielőtt kommentelek. én nem azt nézem, h ki mondja (és ha az én táborom tagja akkor bólogatok, mint egy birka, ha meg az ellenfelemé akkor szidom) hanem azt, h mit mond. majd ha felnőttél akkor te is így fogsz gondolkodni.

szepipiktor 2019.05.17. 09:19:24

@muv: OK, most leírtad ugyanazt, amit én is, de nem probléma.
- az egész politika-alpú, hiszen a mai aktivistamozgalmak politikai hátterűek.
- nem fogok egyetlen aktivistaközösség programjából idézni, mert ugye miért olvasnám azokat? De mivel politiki, így a többséghez hasonlóan én is a médiából, a portálokról, a blogokból tájékozódom. És ez is így van rendben.
És abban is képben vagyok, hogy ezek a kamuszervezetek és az általuk "képviselt" közösségek érdekei sem egyeznek. A feministáknak sem számít az átlagnő sorsa! A kvótaelvek sem a nők fizetéséről, beosztásáról szól, hanem az általuk kiválasztott mikrohalmaz pozícióbajutásáról! A hajléktalanokj sorsa is csak addig fontos, amíg a közterületeken tarthatók, megoldás, a lakhatási kérdés egyik ellenzéki pártnál, aktivista mozgalomnál nem játszik.
Egyetértem azzal, hogy sok jogi probléma van a melegek esetében, de ezek megvannak az egyedülállóknál is, és ezek nem kapcsolódnak magához az örökbefogadás jogához.
Mennyivel kisebb hátrány, ha a hetero pár nem házasodik papírrral, mint egy melegpár, aki meg nem házasodhat papírral? Most akkor megint a pozitív diszkrimináció...
Én azt támogatom, hogy rendezni kellene a jogi hátteret és egységes pályán történjen az egész.
És az azonos körülmények között igenis kerüljenek hátra a melegpárok és a egyedülállóak a klasszikus párokkal szemben.
Ez nem homofóbia meg rasszismus, meg kirekesztés, hanem társadalmi érdek (és persze többségi akarat)....

muv 2019.05.17. 09:37:15

@szepipiktor: "- nem fogok egyetlen aktivistaközösség programjából idézni, mert ugye miért olvasnám azokat? De mivel politiki, így a többséghez hasonlóan én is a médiából, a portálokról, a blogokból tájékozódom. És ez is így van rendben."
egyaltalan nincs rendjen. mert igy hogy fogod tudni megkulonboztetni a hamis hirt a valoditol?
mert felek, te hamis hirre ultel fel. idezz mar valami szavahiheto forrast, ami szerint barmelyik LMBQT szervezet a mai torvenyi szabalyozas megvaltoztatasat koveteli, es azt szeretne, hogy elorebb sorolodjanak az egynemu parok az orokbefogadasi listan. szerintem ilyen egyszeruen nincs!

"És az azonos körülmények között igenis kerüljenek hátra a melegpárok és a egyedülállóak a klasszikus párokkal szemben."
de hat most eppen igy van! ez a torveny ma, Magyarorszagon. akkor mit is akarsz?

"a biológiát tagadni, mint a világ egészére jelent veszély."
egyetertek. a biologiat tagadni veszelyes dolog. tudtad peldaul, hogy MINDEN allatfaj egyedei kozott kb 5-10% az azonos nemuekkel folytatott szexualis kapcsolat? (soha nem is ertettem azokat, akik valami termeszetellenes dolognak probaljak beallitani az egynemu kapcsolatokat..)

teéjesenmindegy 2019.05.17. 09:38:14

@Larrikin: Kinek az érdekeit sértené, ha én el akarnám venni a kutyámat, a kedvenc rózsabokromat vagy egy 17 éves lányt? Vagy esetleg ha 3 feleséget akarok?
Egyiket sem tehetem meg, hiszen a házasság 1 nő+1 férfi.

És ahogy én nem tehetem meg, hogy egy férfit/lovat/sörörsüveget veszek el, úgy egy buzi sem teheti meg. Pont ugyanazok a jogai vannak mint nekem. Ha buziként el akar venni egy nőt, akkor elveszi és kész.

Larrikin 2019.05.17. 09:40:49

@szepipiktor: elvesztetted a fonalat háborgás közben. A szocializmusban 'hivatalosan' nem léteztek társadalmi problémák, emellett minden ember egyenlő volt, a női egyenjogúság egyenesen a rendszer legitimációjának egyik oszlopa volt. Ebből következően a nyugati mintájú feminizmus puszta léte sem merülhetett fel. A másik kérdésben ugyebár Marx nem írta elő se a homoszexuálisok üldözését, se a kommunista nőegyletek mintájára kommunista buziklubok alapítását, így ez a téma meg nem létezett. Amiről a párt és a média nem beszélt, az a körgangos ház lakóit se nagyon érdekelte. Aztán a rendszerváltáskor ez a furcsa világ találkozott a társadalmi problémákkal bevallottan terhelt, és más fejlődési utat bejáró nyugati nézetekkel.

muv 2019.05.17. 09:44:18

mielott ezen vita lenne, a jelenlegi tobbsegi part altal elfogadott, jelenleg ervenyes 2013-as PTK szerint:
4:120. § (5) .... A kiskorú gyermek érdekében a gyámhatóság elsősorban a házasságban élő örökbefogadók általi örökbefogadást engedélyezi.

Scott Tenorman Must Die 2019.05.17. 09:47:40

@Etniez: "a közösség" :DDDDDD ehhez képest te vagy a harmadik aki eddig megpróbált visszapofázni

Larrikin 2019.05.17. 09:51:03

@teéjesenmindegy: kiváló példa, a házasságnak hívott jogi konstrukció egyes államokban több feleséggel, akár kiskorúakkal is működik. Ebből következik, hogy a definíciója politikai döntés kérdése, ami nincs kőbe vésve. A példáidnál maradva Európában a tárgyak és állatok nem jogképesek, így nem tudnak szerződni, a kiskorúak meg korlátozottan cselekvőképesek, önmaguktól is védi őket a jog. A többnejűség/férjűség akár működhetne is, bár úgy fest, erre most épp nincs kereslet.

muv 2019.05.17. 09:52:40

@teéjesenmindegy: "Kinek az érdekeit sértené" ezek kozul a kutyaet es a 17 eves lanyet bizotsan. (egyebkent a 17 eves lany hazasodhat, rosszul ismered a torvenyt. ugyhogy irjunk 15 eveset helyette!) a kutya raadasul nem jogalany, ahogy a rozsabokor sem. a 3 feleseggel amugy semmi gond.

"Egyiket sem tehetem meg, hiszen a házasság 1 nő+1 férfi."
tevedes, es tevedes! orszagonkent valtozik, hogy mi a hazassag, es ertelemszeruen mas orszagban megteheted. sot, mas orszagban kotott hazassagot elismernek olyan orszagok is neha, ahol az adott hazassagkotes nem is lenne lehetseges. bonyolult dolog ez a jog, na. :-)

Void Bunkoid 2019.05.17. 10:28:19

Sokféle vélemény ütközik itt - én még mindig azt mondom, mint John Spartan a Pusztítóban: te légy egy kicsit koszosabb, te meg egy kicsit tisztább.

Leginkább a "deviáns" embereknek kellene amúgy nagyon megtanulni, hogy ha elkezdik elfogadni őket, akkor az nem kiváltság, hanem pontosan ugyanúgy fognak működni, mint azok, akik elfogadták őket.

Mint valaki leírta, sajnos nagyon sok esetben az elfogadott, vagy úgy-tűnik elfogadott csoportok, vallások, akármik azzal, hogy elfogadják őket, azonnal kiváltságosnak, ünnepeltnek érzik magukat, és szépen elkezdenek visszaélni a dologgal, a jogaikra hivatkozva, de lényegében önhatalmúlag a csendes többség fölé emelve, pozitívan diszkriminálva magukat.

A pozitív diszkrimináció IS diszkrimináció

Egyszerű példaként....ha mondjuk a fagyizóban sorban állnak az emberek, és eddig a fagyis nem szolgálta ki mittomén a buzit, a cigányt, meg a muszlimot, de holnaptól kiszolgálja, akkor a buzinak/cigánynak/muszlimnak inkább szépen meg kellene tanulnia sorba állni, és nem arra hivatkozva, hogy bezzeg a sor elején most éppen a fehér keresztény hetero Pistike áll, akkor nekem is JÁR alapból a sor elejére tolakodni.

teéjesenmindegy 2019.05.17. 14:09:46

@muv: Akkor 15, legyen neked.
" a 3 feleseggel amugy semmi gond" Na és a 3. anyós? Hogyne lenne gond?

@Larrikin:
Akkor abban egyetértünk, hogy mindenki egyenlő jogokkal rendelkezik?
Én sem vehetek feleségül pasit, és egy buzi is elvehet egy nőt. Nincs hátrányos megkülönböztetése annak, hogy milyen a szexuális beállítottsága.

A politika ill. jog pedig a társadalom érdekeit hivatott szolgálni. Nagyon egyszerű, aláírásgyűjtés, népszavazás, és ha a társadalomnak igénye van arra, hogy Jani és Béla házasodhassanak, akkor az ismételten nem a buzik külön joga lesz, hanem mindenkié.

Aztán. Ugye LMBTQ. A leszbikus bármikor csinálhat gyereket, amikor kedve van, inszemináció és még pasihoz sem kell érnie. A bi még biológiailag is.
És akkor visszatérve Kövérhez, egy T vagy Q ember, ha normális (bár ugye mennyire normális egy szoknyás szakállas pali) teljesen komolyan ugye nem gondolja, hogy jót tesz egy örökbefogadott gyereknek, ha ő drag queen-ként megy elé az oviba?
img.rasset.ie/000f52c7-500.jpg

Egyébként meg örökbefogadás kerül szóba, akkor attól, mert összeházasodott 2 buzi, még nem jelenti azt, hogy automatikusan jár az örökbefogadás. A normális pároknál is igen komoly ellenőrzés meg vizsgálatok vannak, meg egy szép hosszú eljárás.

2019.05.17. 14:22:29

@teéjesenmindegy: a szoknyás-szakállas palik meg drag queen-ek nagyon kis szeletét adják a melegeknek, csak mivel igencsak látványosak, és messze kitűnnek az átlagból, kiválóan alkalmasak egy milliószor nagyobb csoport azonosítására. Holott egy átlag meleg nem öltözik nőnek, külsőre az esetek többségében észre sem veszed, hogy az. Ez kb olyan, mintha minden hetero férfit valami híres, tökéletes testű kúróbajnok filmsztárral azonosítanál. A másik, hogy bár statisztikám nincs erre vonatkozóan, logikai alapon feltételezem, hogy pont a szakállas nők meg a transzik járnak legkevésbé élen a gyerek örökbefogadásban (vagy annak vágyásában) szimplán a hedonista életmódjuk miatt. Azt meg te is írod, hogy az örökbefogadásnak egyébként is tök szigorú procedúrája van, ami elvileg kiszűri az alkalmatlan hetero párokat, semmi tragédia nem lenne hát abban, ha az alkalmatlan melegeket is kiszűrné, az alkalmasakat meg engedné örökbefogadni. Így a drag queen-ek kb az első percben zuhannának ki.

Blogolo Blogi 2019.05.17. 15:06:10

@Scott Tenorman Must Die: "jaj tökfej, most lepatkányoztad a libsi kistársaid :DDD"

Tisztara ugy emlekszem, mintha Retvari a fideszgyokerek neveben kerte volna ki a patkanyozast. Kerdezd tole, miert vette magatokra.

Void Bunkoid 2019.05.17. 15:35:17

@teéjesenmindegy: jogos, de amúgy mindig minden az adott erkölcsi normához viszonyul, meg hogy milyen alacsonyan van a léc.

Pl most irdatlanul megy a bajusz meg a szakáll, még a konzervatívok között is (talán kivéve a nagyonmasírozós nácit, de ő eleve mindent lenyír magáról, mert ő azt képzeli, hogy a hadseregben van), de pl a hatvanas-hetvenes években, a fene istentelen kommunizmusban nem kellett bongyor paróka meg rakott szoknya, elég volt, ha férfi létedre hosszú hajjal, szakállasan, netán farmerben és TRIKÓBAN (akkor még ennek hívták a pólót) érkeztél az oviba a gyerekért, a sok élrevasalt Fékon-inges és nejlonnadrágos, pirosnyakkendős apuka egyből kinézet hogy nézdmáán, a HULIGÁN :)

teéjesenmindegy 2019.05.17. 16:25:38

@Eugene Horse: "ha az alkalmatlan melegeket is kiszűrné, az alkalmasakat meg engedné örökbefogadni. "
Az anyai érintést, női viselkedésmintát ugye képtelen egy pasi megadni, tehát ezzel már ki is estek a buzik.

muv 2019.05.17. 18:48:49

@teéjesenmindegy: "Az anyai érintést, női viselkedésmintát ugye képtelen egy pasi megadni,"
jaja, milyen igazad van! azonnal vegyunk el mindegy egyedulallotol minden gyereket. javaslom rogton, hogy az ozvegyen maradt ferfiaktol (latom teged ez zavar a leginkabb..), de a tobbinel sem maradhat.

mond te atgondolod neha, hogy miket bezelsz?

teéjesenmindegy 2019.05.17. 21:38:46

@muv: Az özvegyen maradt férfi sem nagyon fogadhat örökbe, ugye? Miért a körtét hasonlítgatod az almával? Miért csúsztatsz?

Ha a buzi csinál gyereket, majd özvegyen marad, ugyanúgy megtarja a gyereket. Hallottál már olyan leszbikus anyáról, akitől elvették?

Lássuk. Ha X és Xné alkoholista és gyereket csinál, akkor semmi nem történik. Valami nagyon nagyon durvát kell ahhoz tennie, hogy az állam elvegye tőlük a gyereket.
Ha Y és Yné alkoholista, akkor nem fog örökbe fogadni.
Mindenkinek alkotmányos joga, és semmi nem tiltja, hogy szaporodjon. Ha viszont biológiailag nem hozta össze, akkor az állam teljesen jogosan sokkal szigorúbb feltételeket szab, hogy örökbe fogadhasson.

muv 2019.05.18. 00:16:12

@teéjesenmindegy: az a baj, hogy kevered a magyarazatokat. az egy dolog, hogy az allam mit es hogyan szab meg. de hogy jott ide az "anyai erintes"? az ugyanis teljes marhasag itt! nem magyarazat semmire, kar volt leirnod.

az hogy az allam mit szab meg, azt pontosan leirja a torveny, mindenfele anyai erintes es egyeb marhasagok nelkul. ott van feljebb, ideztem! ma a torveny (Magyarorszagon) nem zarja ki a homoszexualisok altali orokbefogadast. (elonybe helyezi a hazastarsaket, de semmi tobb.) eppen errol szol a vita, hogy egyesek, eppen ezt a korlatozast akarjak bevezetni. (es ilyen anyai erintes marhasagokkal alatamasztani.) csak azt nem veszik eszre, hogy egy ilyen "miden gyereknek kotelezo, hogy anyja es apja legyen" (ferditettem!) szovegnek mas is a kovetkezmenye. peldaul az, hogy az ozvegyektol is el kene venni a gyereket. es ne gyere nekem a mai torvenyekkel, mert itt eppen a torvenyek megvaltozatatasanak igenyerol van szo, es ennek az igenynek a bena alatamasztasarol. es nem, nem LMBQT kozossegek vazze, hanem a hazelnok teper, hogy valtozzanak a sajat maguk altal hozott torvenyek.

Larrikin 2019.05.18. 01:14:36

@teéjesenmindegy: ugye a szlovák nacionalisták is mindig azt mondják, hogy a szlovákok se intézhetik ügyeiket magyarul, meg a magyarok sem, hol itt a probléma?

Larrikin 2019.05.18. 01:24:13

@muv: A gond ott van, hogy egy házasságkötéssel az egyedülálló jelentkezők elé kerülnének a listán. Azzal kapcsolatban erősek a kételyek, hogy ugyanakkora terhet vesz a nyakába egy gyerek egy 'agglegény' apukával meg egy pár két apukával. Ha tehát a melegek egyszer a jövőben házasodhatnak, azt gondolnám a gyerekek érdekének, hogy a hetero párok részesüljenek előnyben.

teéjesenmindegy 2019.05.18. 01:29:06

@muv: Mit szeretnél? Hogy magyarázzam el, hogy mi az amire egy gyereknek szüksége van, és csak az anyjától kaphat mag? Szereinted nincsenek ilyen dolgok?
Tudod, z nem válasz, hogy vannak akik anya nélkül nőnek fel. Vannak, és mind sérülnek.

Megint mondom. Kurvára nem ugyanaz, hogy valaki elveszti az anyját, mint az, hogy alapból odaadod egy olyan helyre, ahol még csak anya pótlék sincs, csak két szakállas buzi.

teéjesenmindegy 2019.05.18. 01:31:30

@Larrikin: Nekem semmi. Pont ugyanazok a jogok járnak a szlováknak is, meg a magyarnak is.
Amit akarnak a magyarok az plusz jogok. De nem igazán mondhatja, hogy hátrányosan lenne megkülönböztetve.

teéjesenmindegy 2019.05.18. 01:33:42

@Larrikin: Egyébként meg olyan könnyen verik más farkával a csalánt.
Mesélj, szerinted teljesen jó, boldog és kiegyensúlyozott, egészséges ember lennél, ha 2 buzzancs nevel fel?

muv 2019.05.18. 15:41:34

@teéjesenmindegy: " Mit szeretnél? Hogy magyarázzam el, hogy"
nem kell elmagyarazni, csak akkor vallald fel, hogy ennek alapjan vegyuk el az ozvegy ferfiaktol a gyereket allami gondozasba vazze!!

"Kurvára nem ugyanaz, hogy valaki elveszti az anyját, mint az, hogy alapból odaadod egy olyan helyre, ahol még csak anya pótlék sincs,"
nem ugyanaz. konkretan az ELSO sokkal, de sokkal rosszabb. gondolkozz mar el egy kicsit, mit irsz!! meghal az anyja. ez szerinted jobb, mint hogy ket ferfi vagy no neveli kiskora ota? ezt te komolyan gondoltad akar fel masodpercig is?

"szerinted teljesen jó, boldog és kiegyensúlyozott, egészséges ember lennél, ha 2 buzzancs nevel fel?"
erdekes kerdes. es szerinted aki homoszexualis, az milyen lelki seruleseket szerez az altal, hogy ket heteroszexualis neveli fel? segitek: nem az a kerdes, hogy a gyerek iranyuiltsaga azonos-e a szulokkel, hanem az, hogy a szulok elfogadoak-e. konkretan ket homofob altal felnevelt homoszexualis, na az a szivas! ezzel szemben hidd el, a monoszexualis par biztos, hogy joval elfogadobb.

muv 2019.05.18. 15:49:27

@Larrikin: nem tudok veled egyeterteni, hogy ez lenne a gond.
1) jelenleg nincs teriteken az, hogy egynemuek hazassagot kothetnenek. tehat ilyen gond nincs, igy barki aki errol beszel az hergel. (most konkretan KL-ra gondolok.)
2) ha majd teritekre kerul az azonos nemuek kozotti hazassag, akkor majd a torvenyhozo elgondolkodik azon, hogy peldaul egy ilyen kovetkezmenyt javitson-e valamilyen modon az orokbefogadast szabalyzo PTK-ban, vagy sem.
3) az orokbefogadasnal a gyerek szempontja az elso. mindig. (persze ettol ez a szempont egybeeshet az orokbefogado szempontjaval, az a legjobb.) ezt vizsgaljak. a mostani szempontrendszerek is csak tampont, mindig egyedi eseteket vizsgalnak, es majd a szakemberek eldontik, hogy az a gyerek hova jobb, hogy keruljon. errol nem teged fognak megkerdezni, hanem szakembereket. bizzunk bennuk kozosen, hogy tenyleg a legjobbat akarjak!
4) vegul: az egesz kerdes egyalkerdes. aki egeszseges, sot esetleg feherboru csecsemot szeretne, az evekig all sorba. ott gyakorlatilag nincs eselye annak, aki nem hazas, es konnyen lehet, hogy az egynemu parok meg ha lenne is hazassag kozottuk sem rugnanak itt labdaba. aki hajlando orokbe fogadni mondjuk 4-5 eve cigany kisfiut, esetleg valami betegseggel, ott meg nincs tolongas. nagyjabol mindegy, hogy ki van ki elott. ezeknel a szegeny gyerekeknel egyszeruen harom ut van: a) egyedulallo orokbefogadja (itt jelennek meg ertelemszeruen az egynemu parok is), b) marad allami gondozasban, c) kulfoldre adjak orokbe. mindenkitol, aki ellenzi az egynemuek orokbefogadasat: melyik opcio vajon a legjobb annak a gyereknek?

Larrikin 2019.05.19. 03:18:08

@muv: csakhogy én nem KL kijelentésére reflektáltam, mivel az egy értlmetlen baromság, ahogy van. Egy apró tagmondata érdemes csak további elemzésre, amelyik a szövegkörnyezettől függetlenül tárgyalható többtényezős elméleti kérdés. Nem látom értelmét a mai magyar viszonyok alapján mégítélni, mivel a demokrácia és jogállamiság fejlődése alapján a meleg párok sztenderd jogi szabályok szerinti együttélése kvázi elkerülhetetlen fejlemény, számos országban már megvalósult gyakorlat. Az viszont a politika tábori logikájából következik, hogy az egyenjogúsítás mindenre vonatkozik, az örökbefogadásra is, így elég nagy az esélye, hogy erről nem szakemberek fognak dönteni. Sőt, ha politikailag inkorrekten szakértenek, megnézhetik magukat.

Larrikin 2019.05.19. 03:21:48

@teéjesenmindegy: "Amit akarnak a magyarok az plusz jogok. "
Konkrétan az anyanyelv használatának joga. Mintha e téren nem lennének egyenlőek a a jogok. De legalább kiderült, kivel vagy.

muv 2019.05.19. 13:08:37

@Larrikin: en sem KL kijelentesere reagaltam, hanem kizarolag arra, amit te irtal. az orokbefogadasrol szakertok fognak donteni, akarmit is akarnak a politikusok. szerencsere ebben a kerdesben eleg jo a szakmai konszenzus, kifejezetten jo a magyar joggyakorlat es jok a magyar szakemberek. egy tortenetrol tudok csak, amikor a politika beleszolt a dologba, es eppen egy meleg orokbefogadast sikerult megakadalyozniuk, cserebe a gyerek maradt allami gondozott..

teéjesenmindegy 2019.05.19. 19:26:03

@muv: "m ugyanaz. konkretan az ELSO sokkal, de sokkal rosszabb. gondolkozz mar el egy kicsit, mit irsz!! meghal az anyja. ez szerinted jobb, mint hogy ket ferfi vagy no neveli kiskora ota?"
Te, okoska! Szerinted az örökbeadott gyerekek hogy kerültek oda? A fán teremnek?

teéjesenmindegy 2019.05.19. 19:31:45

@Larrikin: Jajj, istenem. Tényleg ennyire nehéz felfogni azt amit írok?
Igen, baszod, van egy ország, ahol van egy hivatalos nyelv. Attól mert anyád mondjuk német, te itt Magyarországon nem fogsz ügyeket intézni németül. Akkor te már hátrányos helyzetű vagy?

És a szlovák nacionalista hozzáálláson kívül ennek azért vannak nagyon komolynehézségei. Ugye az összes hivatalban kellenének kétnyelvű emberek, mindent ki kéne adni 2 nyelven, stb. Aztán utána jöhetne az, hogy a lengyel meg ukrán anyanyelvű kisebbség is jogosan akarhatná a saját nyelvét.

muv 2019.05.19. 23:45:58

@teéjesenmindegy: ugy latom, nem sokmindent tudsz a vilagrol. sebaj, majd csak felnosz...

a hivatalos nyelv kerdeskoreben egyszer latogass el Finnorszagba. (hint: ismerek sved nemzetisegu finnt, hallottam, lattam ott dolgokat.)

az orokbefogadas tekinteteben meg fogalmad sincs arrol, hogy ki es miert lesz orokbefogadhato. nekem van. alapos es reszletes ismeretem van rola. tehat ne probald meg bemagyarazni, hogy egy gyereknek jobb, ha _meghal_ az anyja, akivel addigi egesz eletet leelte, szemben egy orokbefogadott gyerekkel, aki egyedulallohoz kerul (ugye ott is hianyzik az egyik szulo), vagy ha egynemu par neveli. fogalmad sincs az egeszrol, semmi konkretumot nem ismersz, kodos alomvilagban elsz. csak az szomorit el ilyenkor, hogy a te szavazatod (peldaul ilyen ugyekben is), eppen annyit er, mint azoke, akik ismerik ezeket a problemakat.

Larrikin 2019.05.20. 03:59:11

@teéjesenmindegy: Amelyik közösségnek fontos, hogy a polgárai örömmel tartozzanak oda, igyekszik megfelelő körülményeket teremteni a számukra. Az állam a polgárai összessége, nem azért van, hogy egyesek uralkodjanak másokon. Egy 21. századi államot az legitimál, hogy a polgárai együtt jobban boldogulnak, mint külön. Hosszasan lehetne sorolni, hogy melyik államban melyik történelmi nyelvi kisebbség milyen nyelvhasználati lehetőségekkel rendelkezik, és az mennyire áll arányban a lélekszámmal, területi koncentrációval, a többségi és kisebbségi nyelv közötti interkommunikáció esélyével, stb. Például pont a magyarországi németeknek nincs különösebben rossz soruk ebből a szempontból. Szlovákia meg pont a skála negatív végén található, amit európai összehasonlításban bátran nevezhetünk kirekesztő hozzáállásnak is.

Larrikin 2019.05.20. 04:00:54

@muv: "akarmit is akarnak a politikusok" ???? Jogalkotással nem tudják érvényre juttatni akaratukat? Nemá.

muv 2019.05.20. 08:49:21

@Larrikin: nem csak jogalkoto pozicioban vannak politikusok, hanem vegrehajto pozicioban is. (kormany, miniszteriumok.) tovabba a jog egy eleg osszetett halo, es persze elvben barmit meg lehetne szavazni, csak ha az felsobb jogot sert (alkotmany, europai jog), az mar nem er semmit. es persze alkotmanyt is lehet valtoztatni, es kilepni az EU-bol, de az meg nem sokszor realis. vegul a politikusnak nincs sajat "akarata", o a nep akaratat viszi veghez (felreertesek elkerulese erdekeben: egyszeruen nem valasztjak meg legkozelebb, ha nem igy tesz, azaz mindig a szavazoi visszajelzeseket figyeli.)

tehat nem, nem minden politikus jogalkoto, es a jogalkoto politikusok sem tudjak minden esetben ervenyre juttatni az akaratukat. szivesen.

Larrikin 2019.05.20. 14:39:36

@muv: "nem csak jogalkoto pozicioban vannak politikusok"
És? Szó nem volt egyénekről.

Larrikin 2019.05.20. 14:44:11

@muv: "felreertesek elkerulese erdekeben: egyszeruen nem valasztjak meg legkozelebb, ha nem igy tesz, azaz mindig a szavazoi visszajelzeseket figyeli."
A politika világa nem így működik. A kormányzáshoz szükséges többséget aligha az örökbefogadási részletszabályok szakmailag ideális megalkotása fogja szállítani.

muv 2019.05.20. 20:04:50

@Larrikin: en egyenekrol beszeltem fent, igy de, egyenekrol volt szo.
süti beállítások módosítása